Back

ⓘ Geraldine Seydoux. Geraldine C. Seydoux eshte profesoresh e Biologjise Molekulare dhe Gjenetikes ne Universitetin Johns Hopkins qe nga viti 1995, dhe Hetuese e ..
                                     

ⓘ Geraldine Seydoux

Geraldine C. Seydoux eshte profesoresh e Biologjise Molekulare dhe Gjenetikes ne Universitetin Johns Hopkins qe nga viti 1995, dhe Hetuese e Institutit Mjekesor te Howard Hughes.

Ajo mori nje B.S. Universiteti i Maine, Orono ne vitin 1986, u diplomua nga Universiteti Princeton me nje Ph.D. ne vitin 1991, dhe beri trajnime pas-doktorature ne Institucion Carnegie. Puna e saj u perqendrua ne fazat me te hershme te embriogjenezes dhe se si vezet me qeliza te vetme zhvillohen ne embrione shume qelizore. Ai fokusohet ne ate se si embrionet zgjedhin midis soma dhe germline. Qellimi i laboratorit Seydoux eshte te konstatoje procesin ne te cilin zhvillimi embrional dhe polarizimi eshte aktivizuar duke perdorur Caenorhabditis elegans. Ajo gjithashtu ka vertetuar se proteinat ne nje sperme fertilizing shkaktojne riorganizimin e proteinave strukturore brenda vezes. Ky eshte nje hap thelbesor ne formimin e polarizimit anterior-posterior te embrionit te nje qelize. Studimet e Geraldine Seydoux ofrojne shume njohuri per krijimin e nje organizmi multicellular te formuar plotesisht nga nje qelize e vetme. Ajo u zgjodh ne Akademine Kombetare te Shkencave ne vitin 2016.

                                     
  • Kechiche, Ghalia Lacroix, Julie Maroh skenarist Adèle Exarchopoulos, Léa Seydoux Jérémie Laheurte, Catherine Salée, Aurélien Recoing, Sandor Funtek Romancë