Back

ⓘ Yūtokutaishi Akiyama gdhendes, artist, fotograf dhe politikane japoneze. Akiyama studioi gdhendjen ne Shkollen e Artit Musashino, paraardhes i Universitetit te ..
                                     

ⓘ Yūtokutaishi Akiyama

Yūtokutaishi Akiyama gdhendes, artist, fotograf dhe politikane japoneze.

Akiyama studioi gdhendjen ne Shkollen e Artit Musashino, paraardhes i Universitetit te Artit Musashino, dhe pastaj punoi si dizajner industrial per nje kompani elektrike. Ai filloi te ekspozonte gdhendjet e tij te kallajit dhe vepra te tjera qe nga viti 1965 dhe ne te dy vitet 1975 dhe 1979 qendronte ne zgjedhjet per Guvernatorin e Tokjos.

Prej vitit 1999 deri me 2003, Akiyama ishte zevendes profesore ne Universitetin Sapporo.

Prej vitit 1992 deri me 2009, Akiyama u bashkua me Genpei Akasegawa dhe Yutaka Takanashi ne nje grup te fotografeve Raika Dōmei.