Back

ⓘ Kosova në Federatat Ndërkombëtare Sportive. Edhe para viteve te 90-ta Kosova bente pjese ne federata te ndryshme nderkombetare sportive. Pas Shpalljes se Pavare ..
Kosova në Federatat Ndërkombëtare Sportive
                                     

ⓘ Kosova në Federatat Ndërkombëtare Sportive

Edhe para viteve te 90-ta Kosova bente pjese ne federata te ndryshme nderkombetare sportive. Pas Shpalljes se Pavaresise se Kosoves, organet kompetente kane aplikuar per tu bere anetare e shume federatave e organizatave nderkombetare sportive.

Aktualisht Kosova eshte anetare e plote e 25 federatave nderkombetare, anetare e perkohshme e kater federatave nderkombetare, si dhe anetar i asociuar ne nje federate nderkombetare. Republika e Kosoves eshte gjithashtu anetar i disa federatave dhe shoqatave evropiane si dhe i disa organizimeve sportive ballkanike.

                                     
  • Kosova në Lojërat Olimpike Kosova në Federatat Ndërkombëtare Sportive Kosovo gets full Olympic recognition, can send team to Rio de Janeiro në anglisht
  • Pavarësisë së Kosovës Njohja ndërkombëtare e Kosovës Kosova në Federatat Ndërkombëtare Sportive Before 2013 only the UNMIK. SEETO South - east Europe
  • Anglisht: Kosova Judo Federation është njëra ndër federatat sportive në Kosovë e cila merret me organizimin e aktiviteteve sportive në fushën e xhudos
  • në finale. Superliga e Kosovës në Basketboll Federata e Basketbollit e Kosovës Kupa e Kosovës në Basketboll Federatat Sportive të Kosovës Kosova në
  • Basketbollit e Kosovës Kombëtarja e Basketbollit të Kosovës Kosova në Federatat Ndërkombëtare Sportive Began to represent Serbia prior to 2008 Kosovo declaration