Back

ⓘ Vdekje 1812 ..
                                               

Sacagawea

Sacagawea ishte nje grua Lemhi Shoshone e cila ndihmoi ne ekspediten e Lewis dhe Clark ne arritjen e objektivave te tyre te misionit te autorizuar duke eksploruar Territorin Louisiana. Sacagawea udhetoi me ekspediten mijera milje nga Dakota e Veriut ne Oqeanin Paqesor. National American Woman Suffrage Association e fillimit te shekullit njezet e adoptoi ate si nje simbol te vleres dhe pavaresise se grave, duke ngritur disa statuja dhe pllaka ne kujtesen e saj, dhe duke bere shume per te perhapur historine e arritjeve te saj. Ne vitin 1977, ajo u perfshi ne National Cowgirl Hall of Fame ne ...