Back

ⓘ Joan Berkowitz. Lindur ne Brooklyn, New York, Berkowitz mori pjese ne PS 42, shkollen 9 vjepare John Marshall dhe shkollen e mesme Midwood. Ajo krijoi nje proje ..
                                     

ⓘ Joan Berkowitz

Lindur ne Brooklyn, New York, Berkowitz mori pjese ne PS 42, shkollen 9 vjepare John Marshall dhe shkollen e mesme Midwood. Ajo krijoi nje projekt shkencor qe analizonte harta te motit nga New York Times per te studiuar levizjen e modeleve te motit. Ajo fitoi nje burse ne Swarthmore College dhe mori diplomen Phi Beta Kappa me nje BA ne vitin 1952. Ne Swarthmore ajo botoi letren e saj te pare, "Pergatitja e trans-4-klorocikloheksanol".

Ajo deshironte te ndiqte te dashurin e shkolles se mesme dhe kolegun e saj Swarthmore te diplomuar Arthur Mattuck ne Universitetin Princeton, por ne ate kohe Princeton nuk pranoi grate per te diplomuara ne kimi. Ne vend te kesaj, ajo mori pjese ne Universitetin e Ilinoisit ne Urbana, me diplome ne kimi fizike ne vitin 1955. Disertacioni i saj ishte "Studime mbi elektrolitet", i cili u perqendrua ne aplikimin e ekuacionit Poisson-Boltzmann ne elektrolite polimerike. Ajo perdori ILLIAC I, nje kompjuter i hershem, per zgjidhjet numerike. Nga viti 1955 deri ne vitin 1957 ajo ishte nje studente postdoktorale e Fondacionit Kombetar te Shkences ne Universitetin Yale qe studioi elektrolite polimerike. Ne vitin 1959, ajo u martua me Mattuck, i cili ne ate kohe ishte bere profesor i matematikes ne Institutin e Teknologjise ne Massachusetts. Ata u divorcuan ne vitin 1977.

Ne vitin 1959 ajo u bashkua me firmen konsulente te Arthur D. Little, ku ajo do te kalonte mbi dy dekada. Puna e saj e hershme ne firme ka te beje me oksidimin e temperatures se larte dhe materialet per programin hapesinor, duke u fokusuar ne molibdenin e metaleve te tranzicionit, tungsten dhe zirkonin. Ajo zhvilloi modele te riperdorshme nga disilicides molibden dhe disilicides tungsten qe jane perdorur ne ndertimin e anijeve te hapesires.

Ne vitet 1970 puna e saj kishte te bente me çeshtjet e mjedisit. Ajo kryesoi nje skuader qe krijoi dy vellime Teknikat e Trajtimit Fizik, Kimik dhe Biologjik per Mbeturinat Industriale 1976, nje studim i prodhimeve te prodhuara dhe potencialin e tyre per shkaktimin e ndotjes. Ajo shqyrtoi pastruesit gelqerore qe hiqnin dioksidin e squfurit, treguan se si te reduktonin depozitat e veshtira te cilat pengonin efektivitetin e tyre dhe permiresuan dizajnin e tyre. Ajo gjithashtu studioi hedhjen e mbetjeve te rrezikshme ne vendet e groposjes dhe prodhoi librin e pare te dores per metodat e asgjesimit alternativ. Ne vitin 1979 ajo u be presidentja e pare femer e Shoqerise Elektrokimike. Nga 1980 ajo ishte nje zevendespresidente dhe me vone kreu i World Wide Business seksion ne AD Pak.

Ne vitin 1986 ajo u largua nga A.D. Little dhe u be CEO i Risk Science International. Ne vitin 1989 ajo bashke-themeloi me Allen Farkas firmen konsulente Farkas Berkowitz & Company.