Back

ⓘ Ndërtesa të përfunduara në shekullin XIX ..
                                               

Kisha e Shën Palit dhe Shën Pjetrit

Gjakova kishte nje tradite fetare katolike, e cila lulezoi ne kohen e Gjon Nikolle Kazazit, arqipeshkvit te Dioçezes se Shkupit. Por gjate periudhave te ndryshme numri i katolikeve zvoglohej dhe, si rrjedhoje, famullia e saj shpesh pushonte se vepruari. Ardhja e elementit shqiptar katolik nga Malesia rezultoi me perteritjen e kishes se Shen Pjetrit ne Gjakove me 1703, ndersa me 1851 riperteritet famullia e Gjakoves. Kisha e pare famullitare ne Gjakove ishte ne Çabrat e, pastaj, ne Lagjen Katolike. Ajo iu kishte kushtuar Shen Palit dhe Shen Pjetrit. Ne luften e vitit 1999 u shkaterrua teres ...