Back

ⓘ Muzeu i Dizajnit Holon eshte muze i pare ne Izrael i dedikuar per Design. Ndertimi i muzeut ishte planifikuar dhe projektuar nga arkitekti izraelit dhe dizajner ..
Muzeu i Dizajnit Holon
                                     

ⓘ Muzeu i Dizajnit Holon

Muzeu i Dizajnit Holon eshte muze i pare ne Izrael i dedikuar per Design. Ndertimi i muzeut ishte planifikuar dhe projektuar nga arkitekti izraelit dhe dizajner industrial Ron Arad ne bashkepunim me Bruno Asa. Muzeu eshte ne pjesen lindore te zones se re kulturore te Holon qe perfshin Médiathèque. Prane eshte fakulteti i projektimit ne Holon Institute of Technology.

Muzeu u hap me 3 mars 2010. Kjo eshte ndertesa e pare qe ishte planifikuar nga Ron Arad dizajner industrial | Ron Arad".

Muzeu u shenua nga revista e udhetimit Conde Nast Traveler si nje nga mrekullite e reja boterore.