Back

ⓘ Lindje 1612 ..
                                               

Murati IV

Sulltan Murat IV ka lindur ne Stamboll. Ai ishte djali i Sulltan Ahmetit I dhe Sulltaneshes Kösem. Ai ka lindur me 26 korrik 1612 dhe ka vdekur me 8 shkurt 1640. Murati ishte djali i dyte i Sulltaneshes Kösem dhe i treti i Sulltan Ahmetit I. Babai i tij, Sulltan Ahmeti, vdiç kur princ Murati ishte vetem 5 vjeç. Pas vdekjes se babait te tij Murati kaloi kohe te veshtira nga ana psikologjike. I sapo ngjitur ne fron, Sulltan Mustafa I qe vuante nga paqendrueshmeria mendore, ishte nje sulltan kukull nen drejtimin e nenes se tij Sulltaneshes Halime dhe vezirit te dyte Davut Pasha. Sulltanesha H ...