Back

ⓘ Kofi Annan. Kofi Atta Annan i lindur ne Gane ne vitin 1938 eshte nje diplomat ganez qe ka qene sekretar i pergjithshem i Organizates se Kombeve te Bashkuara dhe ..
Kofi Annan
                                     

ⓘ Kofi Annan

Kofi Atta Annan i lindur ne Gane ne vitin 1938 eshte nje diplomat ganez qe ka qene sekretar i pergjithshem i Organizates se Kombeve te Bashkuara dhe UN) qe nga dhjetori 1996. Mandati iu perteri ne vitin 2002, qe do te thote se ai ishte sekretar gjeneral i OKB-se deri ne dhjetor 2006. Ne vitin 2001 Kofi Annan mori çmimin Nobel per paqe.

Annan ka qene sekretar i pergjithshem gjate luftes se Kosoves, dhe luftes ne Irak. Ai e ka quajtur te paligjshem pushtimin e Irakut.

Gjate mandatit te dyte, Annan eshte akuzuar per korrupsion, pasi u be e ditur se djali i tij Kojo Annan kishte pranuar te holla nga nje kompani zvicerane, ne lidhje me ndarjen e kontratave ne programin per Irakun "Nafte per ushqim" Oil for Food.

                                     
  • kryeadministratorit të Kosovës PSSP i emëruar nga Sekretari i Përgjithshëm i OKB - së, Kofi Annan për periudhën: 1999 - 2000. Kouchner është bashkëthemelues i organizatës
  • kryeadministratorit të Kosovës, emëruar nga sekretari gjeneral i OKB - së, Kofi Annan periudha : 2001 - 2002. Ka pasur këto poste ministrore në Danimarkë : Ministër
  • kryeadministrator i Kosovës, emëruar nga sekretari gjeneral i OKB - së, Kofi Annan nga viti 2002? - 2003. Kur erdhi në Kosovë, Steiner ishte i pamartuar
  • rezolutë disa herë përmendet se Kosova është pjesë e Jugosllavisë. Ganezi, Kofi Annan ishte sekretar gjeneral i OKB - së kur u miratua kjo rezolutë. OKB PSSP
  • Kosovës, emëruar nga sekretari gjeneral i Kombeve të Bashkuara OKB Kofi Annan Edhe pse është jurist, ai për një kohë edhe është marrë me punë gazetareske
  • kryeadministrator i Kosovës PSSP emëruar nga sekretari gjeneral i OKB - së Kofi Annan periudha: 2003 - maj 2004. Dha dorëheqje si kryeadministrator i Kosovës
  • informimit publik. Në tetor të vitit 2006, Sekretari i Përgjithshëm, Kofi Annan emëroi Selimoviqin si Përfaqësues i OKB - së për Departamentin e Informimit
  • Konflikt, Paqe dhe Siguri nga Qendra Ndërkombëtare e Mbajtjes së Paqes Kofi Annan Helen Ntoso fitoi një çmim për Ministrin Rajonal të Vitit 2015, organizuar
  • turq, por vetëm 24 e qipriotëve grekë. Plani Annan i quajtur pas Sekretarit të Përgjithshëm të OKB - së Kofi Anan kishte pësuar pesë revizione përpara se