Back

ⓘ 1453 në Evropë ..
                                               

Beteja e Pollogut

Beteja e Pollogut ishte rezultat i nje inkursioni shqiptar ne teritorin Osman. I ndihmuar nga Alfonso V of Aragon, udheheqesi shqiptar Skenderbeu beri plane per te rimarre Sfetigradin, qe e kishte humbur ne 1448. Strategjia e tij perfshinte nisjen e nje pushtimi Maqedonise, te shkretoj vendin perreth Sfetigradit dhe per te joshur garnizonin ne nje kurth. Ne zbatim te kesaj, ai u ndalua ne fushat e Pollogut prane Tetoves nga nje force e cila ishte planifikuar per te pushtuar Shqiperine, te udhehequr nga miku i vjeter i tij Ibrahim Pasha. Forca u shkaterrua shpejt dhe ushtria e Skenderbeut k ...