Back

ⓘ Pula ..
                                               

Hipnotizmi i pulave

Nje pule mund te hipnotizohet, ose te vendoset ne trans, duke i mbajtur koken poshte me fytyre ne toke, dhe duke trasuar/vizatuar nje vije pergjate tokes me nje shkop ose gisht, duke filluar nga sqepi dhe duke u shtrire drejtperdrejt perpara pules. Nese pula hipnotizohet ne kete menyre, do te mbetet i palevizshme per diku midis 15 sekondave dhe 30 minutave, duke vazhduar te vezhgoje linjen. Etologet i referohen kesaj gjendje si "palevizshmeri tonike" dmth nje gjendje natyrale gjysme paralizimi ne te cilen disa kafshe hyjne kur perballen me nje kercenim, qe ndoshta eshte nje mekanizem mbroj ...