Back

ⓘ Abas Mezini Kryekatundar” ose Kryetar i Bashkise se Vlores nga 1908 – Mars 1909. Familja Mezini eshte nje nga familjet me te vjetra te Vlores dhe me nje aktivit ..
                                     

ⓘ Abas Mezini

Abas Mezini" Kryekatundar” ose Kryetar i Bashkise se Vlores nga 1908 – Mars 1909. Familja Mezini eshte nje nga familjet me te vjetra te Vlores dhe me nje aktivitet te shquar patriotik. Ne Komisionin pergatitor per shpalljen e Pavaresise Abas Mezini ishte shume aktiv, ne shtepine e tij beheshin mbledhjet me te rendesishme. Kryekatundari mbeshteti fuqimisht Ismail Qemalin dhe qeverine e tij. Ne te gjitha aktivitetet e kohes merrte pjese Abas Mezini.

Ky artikull qe ka te beje me nje biografi individi eshte i cunguar. Ju mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar ate.

                                     
  • Term in office 1 Abas Mezini 1912 1913 2 Ibrahim Abdullahu 1913 1914 3 Osmen Haxhiu 1915 1915 4 Ali Asllani 1918 1920 5 Abas Mezini 1920 1922 6 Qazim
  • 43. Aqif Gozhida 44. Azem Gjoni 45. Ali Mushi 46. Adile Demi 47. Abas Rumani 48. Abas Ademi 49. Alush Bineri 50. Avdul Ibrahimi 51. Ali Ruahni 52. Antonio
  • kohëve të ngushta, i ndihmuar nga zv kryetari i Beledijes Bashkisë Abaz Mezini dhe sekretari i bashkisë Faik Metohu. E caktojnë si nëpunës në Dukat pranë