Back

ⓘ Liqene në Turqi ..
                                               

Liqeni Tuz

Liqeni Tuz eshte liqeni i dyte me i madh ne Turqi me 1.665 km 2. Ndodhet ne Rajonin e Anatolise Qendrore, 105 km ne verilindje te Konise, 150 km ne juglindje te Ankarase dhe 57 km ne veriperendim te Aksarase. Emri Tuz Gölü do te thote liqen i kripur ne turqisht.