Back

ⓘ Kevin Systrom eshte ndermarres dhe programues amerikane. Ai eshte i njohur si bashkethemelues i Instagramit se bashku me Mike Krieger. ..
Kevin Systrom
                                     

ⓘ Kevin Systrom

Kevin Systrom eshte ndermarres dhe programues amerikane. Ai eshte i njohur si bashkethemelues i Instagramit se bashku me Mike Krieger.

                                     

1. Jeta e hershme

Kevin lindi me 30 dhjetor 1983 ne Holliston, Massachusetts. Ai eshte djali i Douglas Systrom dhe Diane Pels. Gjysherit e tij nga nena ishin anetaret e Xhematit te Pare ne Kishen e Hancock.

Kevin shkoi ne shkollen Middlesex ne Concord, Massachusetts, ku shkoi ne programin e kompjuterave. Interesi i tij u rrit duke luajtur Doom 2 dhe krijoi nivelet e veta si femije.

Kevin shkoi ne Universitetin Stanford dhe diplomoi ne vitin 2006, me doktorature bachelor ne shkencat e menaxhimit dhe inxhinierise. Ai kaloi periudhen e dimrit ne vitin e trete ne Firencia, ku ai ka studiuar fotografine.

                                     

2. Karriera

Google

Pas diplomimit ne Stanford, ai u bashku ne Google si menaxher i marketingut, duke punuar ne Gmail, Google Calendar, Docs, Spreadsheets dhe shume prodhime te tjera. Ai kaloi dy vite ne Google; gjate vitit te pare, ai punoi me Gmail, Google Reader dhe gjate vitit te dyte punoi me skuadren e Zhvillimit te Korporatave.

Instagram

Me 2010, Kevin themeloi Instagramin se bashku me Mike Krieger ne San Francisco, Kalifornia. Emri "Instagram" rrjedh nga fjalet "insta" dhe "telegram".

Ne prill 2012, Instagrami u shit ne Facebook per 1 bilione dollare me para te gatshme, se bashku me 13 puntore.

Ne nje intervju me Forbes, ai ka thene se "Instagrami eshte forme re e komunikimit ne rrjetet sociale. Mundesh te postosh foto, ku njerezit mund te komentojne ose pelqejne fotot dhe mund ti shperndajne ne Twitter dhe Facebook."

Qe nga tetori 2015, 40 bilione foto jane shperndare ne Instagram.

Qe nga qershori 2016, Instagrami ka mbi 500 milione perdorues.

                                     
  • inxhinierë i programeve i cili bashkë - themeloi Instagramin së bashku me Kevin Systrom Mike lindi në São Paulo, Brazil dhe u zhvendos në Kalifornia në vitin
  • te perdorej ne kamerat e telefoneve Android. Instagram u krijua nga Kevin Systrom dhe Mike Krieger dhe u lansua ne treg ne tetor te vitit 2010. Ky aplikacion