Back

ⓘ Wikipedia:Artikuj për shqyrtimNorbert Lammert. Norbert Lammert eshte nje politikan gjerman i Bashkimit Kristian Demokratik. Ai ka qene Presidenti i 12-te i Bund ..
                                     

ⓘ Wikipedia:Artikuj për shqyrtim/Norbert Lammert

Norbert Lammert eshte nje politikan gjerman i Bashkimit Kristian Demokratik. Ai ka qene Presidenti i 12-te i Bundestagut qe nga viti 2005.

permbajtje 1 Jeta e hershme dhe arsimi 2 Karriera politike 3 Pozita politike 3.1 Roli i parlamentit 3.2 Integrimi Evropian 3.3 Te drejtat e njeriut 4 Kontradiktat 4.1 Financimi i partive 4.2 Pretendimet per plagjiature 5 Aktivitete te tjera 6 Jeta personale 7 Literature 8 Referencat 9 Lidhje te jashtme Jeta e hershme dhe arsimi Djali i nje bukepjekes, Lammert ndoqi gjimnazin ne Bochum ku ai studioi klasiket. Ai solli abitur ne vitin 1967. Ai ushtroi sherbimin ushtarak ne Bundeswehr nga 1967 ne 1969. Pas sherbimit te tij ushtarak ai shkoi ne Bochum te Universitetit Ruhr, i cili perfshiu nje periudhe jashte vendit ne Universitetin e Oksfordit, ku studioi shkencat politike dhe Historia moderne. Ai vazhdoi dhe mori Ph.D. Dr. rer. Soc. Nga Bochum i Universitetit Ruhr ne vitin 1975.

Karriera politike Pasi u bashkua me CDU ne vitin 1966, ai ishte nenkryetar i deges se Bochum te CDU. Prej vitit 1978-1984, ai ishte nenkryetar i nje pjese Westfalen-Lippe te deges se North Rhine-Westphalian te Unionit Junge, organizates rinore CDU. Ne zgjedhjet kombetare te vitit 1980, ai u zgjodh ne Bundestag dhe e mbajti mandatin e tij vazhdimisht deri me sot. Gjate qendrimit te tij ne Bundestag ai sherbeu si zakonisht per te gjitha MdBs ne disa komisione. Ne korrik 2013, nje bloger anonim i internetit, duke perdorur emrin e Robert Schmidt, akuzoi ate per plagjiatur