Back

ⓘ Ureteri eshte nje gyp shume i vogel ku urina kalon nga veshka ne fshikezen e urines.Te gjithe e kemi degjuar fjalen:gure ne veshka.Kjo gje ndodh kur ne ureter k ..
                                     

ⓘ Ureteri

Ureteri eshte nje gyp shume i vogel ku urina kalon nga veshka ne fshikezen e urines.Te gjithe e kemi degjuar fjalen:gure ne veshka.Kjo gje ndodh kur ne ureter kalon ndonje copez e vogel prej lende te panevojshme.ESHTE SHUME E HOLLEEE.

                                     
  • në të cilën hyn në veshkë arteria veshkore dhe dalin vena veshore dhe ureteri Veshka është e rrethuar nga inde të forta fibroze, kapsula veshkore, e
  • Sistemi urinar 1. Sistemi urinar i njeriut: 2. Veshka, 3. Pelvisi renal, 4. Ureteri 5. Fshikëza urinare, 6. Uretra. 7. Gjëndra e adrenalinës Enët: 8. Arteria