Back

ⓘ Trashëgimi botërore në Austri ..
                                               

Banesat me shtylla prehistorike rreth Alpeve

Banesat me shtylla prehistorike rreth Alpeve jane nje sere vendbanimesh prehistorike ne dhe rreth Alpeve te ndertuara nga rreth viti 5000 deri ne 500 pes, ne skajet e liqeneve, lumenjve ose ligatinave. 111 vende, te vendosura ne Austri, Franca, Gjermani, Itali, Slloveni dhe Zvicer, u shtuan ne listen e Trashegimise Boterore te UNESCO-s ne vitin 2011. Ne Slloveni, ky eshte vendi i pare i trashegimise kulturore boterore. Germimet, te kryera vetem ne disa nga vendet, kane dhene deshmi qe ofrojne njohuri mbi jeten ne kohet parahistorike gjate epokes se Neolitit dhe te Bronzit ne Evropen Alpine ...