Back

ⓘ Reshat Randobrava eshte njeri nder kompozitoret tane me te spikatur te krijimtarise muzikore te zhanrit te muzikes se lehte. Vlerat e kengeve te ketij zhanri, p ..
                                     

ⓘ Reshat Randobrava

Reshat Randobrava eshte njeri nder kompozitoret tane me te spikatur te krijimtarise muzikore te zhanrit te muzikes se lehte. Vlerat e kengeve te ketij zhanri, perpos qe vleresohen nga kritika profesionale, realisht vleresimi me i mire i tyre mbetet jetegjatesia e tyre. Mbi te gjitha, vlerat e krijimtarise muzikore te Randobraves kane lidhshmeri te ngushte jo vetem me poezite nga poetet tane te njohur, por edhe me folklorin tone shqiptar, qe eshte baze e pothuajse shumices absolute te krijimtarise se ketij kompozitori. Kenget e tij kane marre edhe shperblime te shumta neper festivalet e Kosoves dhe me gjere.

                                     
  • serenatet. Ideologu prapa këtij festivali ishte redaktori muzikor, Reshat Randobrava i ndihmuar nga redaktori i programit të asaj kohe, Akil Koci. Ky
  • serenatet. Ideologu prapa këtij festivali ishte redaktori muzikor, Reshat Randobrava i ndihmuar nga redaktori i programit të asaj kohe, Akil Koci. Ky