Back

ⓘ Ziadin Sela eshte politikan shqiptare dhe kryetar i partise Aleanca per Shqiptaret ne Maqedonine e Veriut. Shkollimin fillor e ka kryer ne vendlindje, te mesmen ..
                                     

ⓘ Ziadin Sela

Ziadin Sela eshte politikan shqiptare dhe kryetar i partise Aleanca per Shqiptaret ne Maqedonine e Veriut. Shkollimin fillor e ka kryer ne vendlindje, te mesmen ne shkollen "Sami Frasheri" ne Prishtine. Ka diplomuar ne Fakultetin e Mjekesise, Universiteti i Tiranes ne vitin 1998.

                                     

1. Karriera politike

 • 2009 Ziadin Sela behet kryetar i Partise Demokratike Shqiptare ne Struga.
 • 2011-2013 Sela zgjidhet anetar i parlamentit te Maqedonise se Veriut.
 • 2013 Sela zgjidhet kryetar i Komunes se Struges.
                                     

2. Aktivitete ne Kuvend

 • Keshilli Nacional per Eurointegrime, zevendesanetar
 • Grupi parlamentar i Kuvendit te Republikes se Maqedonise per bashkepunim me Parlamentin e Republikes se Greqise, anetar
 • Delegacioni i Kuvendit te Republikes se Maqedonise ne Komitetin Parlamentar per Stabilizim dhe Asociacion Komiteti i Perzier Parlamentar BE-Republika e Maqedonise, anetar
 • Komisioni per Politike te Jashtme, zevendesanetar
 • Komisioni per Çeshtje Ekonomike, zevendesanetar
 • Komisioni per Sistem Politik dhe Marredhenie ndermjet Bashkesive, anetar
 • Komisioni per Shendetesi, anetar
 • Komisioni per Financim dhe Buxhet, zevendesanetar
 • Grupi parlamentar i Kuvendit te Republikes se Maqedonise per bashkepunim me Parlamentin e Mbreterise se Bashkuar te Britanise se Madhe dhe Irlandes Veriore, anetar
 • Delegacioni i Kuvendit te Republikes se Maqedonise ne Asamblene Parlamentare te Organizates per Siguri dhe Bashkepunim ne Evrope AP OSBE, anetar
 • Grupi parlamentar i Kuvendit te Republikes se Maqedonise per bashkepunim me Parlamentin e Irlandes, anetar
 • Komiteti per Marredhenie ndermjet Bashkesive, anetar
 • Komisioni per Çeshtje te Rregullores, Mandatit dhe Imunitetit, anetar
 • Grupi parlamentar i Kuvendit te Republikes se Maqedonise per bashkepunim me Parlamentin e Republikes se Austrise, anetar
 • Komisioni per Çeshtje Evropiane, anetar
                                     
 • Veriut. Ajo lindi në vitin 2015 pas mosmvarveshjes midis liderëve të partis së PDSH së. Lider i kësaj force politike është Ziadin Sela Faqja zyrtare
 • ndërsa nga deputetët shqiptar u sulmua kryetari i partisë LR PDSH z. Ziadin Sela qe ishte edhe ne rrezik per jete. Kjo ndodhi konsiderohet si dita e