Back

ⓘ Lista e fshatrave të Gjakovës. Sipas nenit 8 te status projektit komunes se Gjakoves, teritori i kesaj komune ka keto katunde: Nivokaz Fshaj Berjah Madanaj Pala ..
                                     

ⓘ Lista e fshatrave të Gjakovës

Sipas nenit 8 te status projektit komunes se Gjakoves, teritori i kesaj komune ka keto katunde:

 • Nivokaz
 • Fshaj
 • Berjah
 • Madanaj
 • Palabardhe
 • Dol
 • Meqe
 • Ponoshec
 • Rakovine
 • Planqor
 • Zylfaj
 • Firze
 • Kralan
 • Bardosan
 • Morine
 • Rakoc
 • Osek Hyla
 • Rrypaj
 • Kusar
 • Bitesh
 • Brekoc
 • Deve
 • Lugbunare
 • Novoselle Poshtme
 • Babaj Bokes
 • Marmull
 • Meje
 • Bardhaniq
 • Koshare
 • Netic
 • Sopot
 • Sheremetaj
 • Shishmani i Bokes
 • Dobrosh
 • Smaq
 • Kodrali
 • Qerim
 • Molliq
 • Janosh
 • Popoc
 • Smolic
 • Korenice
 • Batusha
 • Pjetershan
 • Rashkoc
 • Firaje
 • Kushavec
 • Demjan
 • Novosella Eperme
 • Osek Pasha
 • Doblibare
 • Dujaka
 • Nec
 • Zhub
 • Gergoc
 • Guske
 • Dallashaj
 • Rracaj
 • Skivjan
 • Brovine
 • Shishmani Rrafshit
 • Pacaj
 • Beci
 • Bishtazhin
 • Rrezine
 • Goden
 • Hereq
 • Ramoc
 • Vogove
 • Raqa
 • Trakaniq
 • Llugagji
 • Lipovec
 • Cermjan
 • Zhdrelle
 • Ujez
 • Rogove
 • Dobrixhe
 • Jahoc
 • Duzhnje
 • Jabllanice Shqiponje
 • Orize
 • Gerqine
 • Prush
 • Zhabel
 • Vraniq
 • Moglice
                                     
 • 26 Komuna e Gjakovës është njësi administrative në pjesën perëndimore të Kosovës në pozitën gjeografike 42.39 veri, 20.43 lindje. Qendër e komunës është
 • banim sezonal apo edhe të përhershëm. Lista e ardhacakëve - Prishtinë Lista e fshatrave të Prishtinës Komuna e Prishtinës Qarku i Prishtinës Ethnic
 • komunën e Gjakovës Përafërsisht ka diku 276 km2 dhe është vendbanim i 76, 577 banorëve. Ndërsa vetëm në qytet janë 29, 854 banorë sipas statistikave të vitit
 • e pasur me ujë dhe ka rëndësi të madhe për banorët e fshatrave përreth, duke u shfrytëzuar për ujitjen e kulturave bimore. Për shkak të shtratit të cekët
 • arbanasit e familjes Oxhovit shqip Hoxhovit Z. R. 7 shtëpi të fisit Thaç, të ardhur si myslimanë prej Vokshit të Gjakovës lumit të Gjakovës si tre