Back

ⓘ Bazidiomicetes. Trupi i ketyre kerpudhave eshte i zvhvilluar mire,i degezuar dhe i septuar.Tipari kryesor eshte sporangu bazidia ne te cilen ne menyre ekzogjene ..
Bazidiomicetes
                                     

ⓘ Bazidiomicetes

Trupi i ketyre kerpudhave eshte i zvhvilluar mire,i degezuar dhe i septuar.Tipari kryesor eshte sporangu bazidia ne te cilen ne menyre ekzogjene krijohen 4 spore.

                                     
  • algave cianofita dhe klorofita, kurse kërpudhat klasës askomicetes ose bazidiomicetes Të dy antarët e kësaj bashkësie kanë dobi reciproke. Kështu, hifet