Back

ⓘ Bashi. Bash eshte fshat ne qarkun i Korintit, Greqi. Perpara vitit 1964, fshati eshte njohur me emrin e vjeter ne formen greke ΜπάσιBási. ..
Bashi
                                     

ⓘ Bashi

Bash eshte fshat ne qarkun i Korintit, Greqi. Perpara vitit 1964, fshati eshte njohur me emrin e vjeter ne formen greke Μπάσι/Bási.

                                     
 • Bostanxhi - bashi turqisht osmanisht: Bostanci - basi, turqishtja moderne: bostancıbası ishte kryekopshtari dhe kreu i rojes së sarajit pallatit Bostanxhi - bashi
 • osmanisht: ﺁﻗﻨﺠﻰ turqishtja moderne: akıncı kalorësia e parregullt. Ashji - bashi Commons Turqisht Otomane: ﺁﺷﺠﯽ ﺑﺎﺷﯽ Turqisht moderne: ascıbası një
 • mësueses. Albana Markoziaj........ Albana Juna Tomorri........ Gentian Bashi ...... Saimir Ermir Balla........ Ermali Gentian Lleku........ Kliti Marjeta
 • Çavus basü turqishtja moderne: çavusbası ishte shefi i çaushit dhe një zyrtar i gjykatës së lartë. Çaush - bashi ishte ekuivalente me gradën e pashait.
 • ligjit i arkimedit. Duke u bazuar në fofografi mund të vëremë këto pjesë: bashi në fotografi e shënuar me 1 - pjesa e përparme e anijes harku bulbor në
 • Kinematografi 1989 - Balada e Kurbinit...............................Ligur Bashi 1985 - Asgjë nuk harrohet............................Abduraman Harizi 1985
 • Sejmeni i Pashait Ndrek Prela - Nje nga kurbinasit Spiro Urumi - Ligur Bashi Vangjel Heba - Temali i 11 Korrik Beratit, ikonografi Vitore Nino - Nje
 • banojshin në qytet ishin këto: Abrashi, Ashiku. Babi, Belbaqori, Banda, Bardhi, Bashi Batuçi, Beltoja, Berdica, Bjanki, Bibashi, Bobozi, Bojaxhija, Boriçi, Bushati
 • të lumtur. Mirëpo tradhtari Rus Bashi i pengon, duke e akuzuar Trimorin për tradhëti. Trimori burgoset, kurse Rus Bashi tenton ta rrëmbejë Pafikën. Në
 • lëvizje me krahë. Me këtë mjet, të pajisur me një direk që zgjatej nga bashi dhe tek i cili ishte lidhur në mënyrë të sigurtë një ngarkesë ekspolzive
 • dorë nga ndalimi i veshjes me paruke nga aktorët onnagata dhe wakashū, bashi murasaki u zëvendësua nga një parukë dhe tani mbijeton në disa shfaqje