Back

ⓘ Kompleksi i Çarshisë së vjetër. Kompleksi i Çarshise se vjeter eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Prishtine, Kosove. Ky monument eshte i kategorise ..
                                     

ⓘ Kompleksi i Çarshisë së vjetër

Kompleksi i Çarshise se vjeter eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Prishtine, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer 02 - 278/67.

                                     
  • quhet: Xhamia e Sulltan Mehmet II al - Fatih - ut. Xhamia e Çarshisë është ndërtimi i Prishtinës së vjetër e ndërtuar në shekullin e 15 nga Sulltan Bajaziti për
  • Xhamia e Çarshisë gjendej përballë çarshisë së mbuluar të Prishtinës. Sot nuk ka mbetur asgjë nga çarshia e vjetër vetëm emri i Xhamisë së Çarshisë shërben
  • mbijetuar shkatërrimin e Çarshisë së Vjetër Është bartë këtu në vitin 1963. Gjatë viteve të 90 - ta, ky kompleks është përdorur si muze i natyrës. Në vitin 2003
  • i qytetit - Jakovë. Tregu lokal, Xhamia e Hadumit në shekujt e mëvonshëm luajtën rol të rëndësishëm në karakterin urbanistik të qytetit, Çarshisë së Madhe
  • të objektit të saj. Në këtë mënyrë krijohet struktura e kompleksit të Çarshisë së Madhe, e cila më vonë luan rol të jashtëzakonshëm në zhvillimin social
  • kësaj periudhe është zona e Çarshisë së Madhe ose, thënë ndryshe, Pazari i Madh e cila gjendet në qendër të qytetit të vjetër dhe përmban shumë dyqane