Back

ⓘ Lista e ardhacakëve - Malishevë. Ne strukturen demografike te komunes se Malisheves perpos dyndjeve natyrale dhe ekonomike kane luajtur nje rol te madhe dhe ven ..
                                     

ⓘ Lista e ardhacakëve - Malishevë

Ne strukturen demografike te komunes se Malisheves perpos dyndjeve natyrale dhe ekonomike kane luajtur nje rol te madhe dhe vendosja e popullates per shkaqe te tjera si kolonizimi serb dhe vendosja e popullsise refugjate nga Toplica dhe pjese tjera te perandorise Osmane si Sanxhaku i Tregut Ri dhe Bosnja.

Ne tabelat me poshtme jane mbledhur disa shenime dhe te dhena qe ne shkalle te madhe kane ndikuar ne strukturen e demografise se kesaj komune.

                                     

1. Ardhacaket serbe

Ne kete tabele jane paraqitur familjet te cilat jane vendosur ne territorin e komunes se Malisheves gjate reformave politike te quajtura "reforma agrare" qe jane ndermarr nga qeverite e ndryshme Jugosllave brenda viteve 1918-1941.

                                     

2. Burim i te dhenave

 • Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova 1918-1941, Prishtine, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar ne librin e Dr. Isuf Osmani, Kolonizimi Serb i Kosoves i gjetur ne int. ne maj 2006: ukonline kolonizimi_serb_i_kosoves.html
                                     
 • komunën e Malishevës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Lumisht. Lista e ardhacakëve - Malishevë vendndodhja Komuna e Malishevës
 • komunën e Malishevës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Janisht. Lista e ardhacakëve - Malishevë vendndodhja Komuna e Malishevës
 • katër lagje: Raçajt, Ukajt, Hoxhajt dhe Kastratët. Lista e ardhacakëve - Malishevë vendndodhja Komuna e Malishevës Qyteza: Malisheva dhe fshatrat: Astrazupi
 • mijë pëlqime ku menagjohet nga bashkëfshatarët e saj Lista e ardhacakëve - Malishevë vendndodhja Komuna e Malishevës Qyteza: Malisheva dhe fshatrat: Astrazupi
 • Mirushë është një vendbanim në komunën e Malishevës, Kosovë. Lista e ardhacakëve - Malishevë vendndodhja Komuna e Malishevës Qyteza: Malisheva dhe fshatrat:
 • Bubël është një vendbanim në komunën e Malishevës, Kosovë. Lista e ardhacakëve - Malishevë vendndodhja Komuna e Malishevës Qyteza: Malisheva dhe fshatrat:
 • Pagarushë është një vendbanim në komunën e Malishevës, Kosovë. Lista e ardhacakëve - Malishevë vendndodhja Komuna e Malishevës Qyteza: Malisheva dhe fshatrat:
 • Damanek është një vendbanim në komunën e Malishevës, Kosovë. Lista e ardhacakëve - Malishevë vendndodhja Komuna e Malishevës Qyteza: Malisheva dhe fshatrat:
 • Bubavec është një vendbanim në komunën e Malishevës, Kosovë. Lista e ardhacakëve - Malishevë vendndodhja Komuna e Malishevës Qyteza: Malisheva dhe fshatrat:
 • Shkarashnik është një vendbanim në komunën e Malishevës, Kosovë. Lista e ardhacakëve - Malishevë vendndodhja Komuna e Malishevës Qyteza: Malisheva dhe fshatrat:
 • komunën e Malishevës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Rrezor. Lista e ardhacakëve - Malishevë vendndodhja Komuna e Malishevës