Back

ⓘ Përbindëshi i Tokës. Perbindeshi i Tokes eshte nje prej shenjave te medha i cili do te ndodhe para Dites se Kijametit. Ky krijese do te vije pasi qe dielli te l ..
Përbindëshi i Tokës
                                     

ⓘ Përbindëshi i Tokës

Perbindeshi i Tokes eshte nje prej shenjave te medha i cili do te ndodhe para Dites se Kijametit. Ky krijese do te vije pasi qe dielli te linde nga perendimi. Ky perbindesh permendet ne Kuran dhe hadith.

Dhe, kur te vie koha qe te denohen ata, Na do te bejme qe nga Toka te del nje kafshe, e cila do t’u thote atyre se njerezit nuk u jane bindur argumenteve Tona. Naml 27:82

Ky perbindesh permendet edhe ne hadithin e Jami Tirmidhiu, mirepo ky hadith klasifikohet daif hadith i dobet.

Transmenton Ebu Hurejre se Muhammedi ka thene: Do te vije nje perbindesh me te cilin ka unazen e Sulejmanit dhe shkopin e Muses. Fytyra e besimtarit do ti ndriçohet, ndersa hunda e pabesimtareve do tju vuloset me unazen e Sulejmanit dhe kur vijne me ngrene buke do tju thuhet: "Ketu hani o besimtare dhe ketu hani o pabesimtare!"

Ibn Jurayj transmenton se Ibn ez-Zubejri ka peshkruar se perbindeshi do te jete: Koka e tij do te jete si koka e demit, syri i tij do te jete si syri i derrit, veshet i tij do te jene si veshet e elefantit, briret e tij do te jene si briret e drerit, qafa e tij do te jete si qafa e strucit, gjoksi i tij do te jete si gjoksi i luanit, ngjyra e tij eshte si ngjyra e tigrit, kembet e tij do te jene si kembet e deves, bishti i tij do te jete si bishti i miut.

                                     
  • në platforma individuale të vendosura prapa një gardhi me tetë porta. Përbindëshi mori karremin dhe vendosi njërën nga kokat e tij nëpër secilën portë
  • ngrohte të gjithë komunistët njësoj, Kadare nuk do t ia hiqte retë as shiun tokës shqiptare në veprën e tij. IMDB: The Return of the Dead Army imdb.com
  • Përbindëshi Buyon Dr. Flappe u dezertua Dr. Gero Shablloni i Androidit 16 Androidët ishin krijuar nga Dr. Gero dhe shkenctarët tjerë dhe misioni i tyre
  • kishin dështuar, por funksionoi plani i një plaku. Plaku ngarkoi një gomar me eshkë dhe qymyr. Kur përbindëshi ishte në gjumë, plaku e shpuri gomarin
  • e tij. Ata i mundin duke filluar nga Përbindëshi Adam dhe Daburën. Deri sa ballafaqohen me vetë Majin Buu. Babidi posedon edhe Vexhitën i cili përballet
  • një tigër, e cila mund të jetë një referencë për mitin sumer të një përbindëshi të till të krijuar nga perëndesha Ninhursag ose Aruru për luftuar Gilgameshin
  • ndërlidhura u nis drejt në qendër të ndërtesës ku jetonte Minotauri. Posa e pa përbindëshi u vërsul në të për ta therrur me brirë të mëdhenj. Tezeu kërceu me shkathtësi
  • Zogu i Zi 5. Datë fatëkeqe 6. Misioni në Kullën e Reve 7. Miqtë në nevojë 8. Një Miqësi e mire 9. Tradhëtia 10. Testi i bloom 11. Përbindëshi dhe shelgja