Back

ⓘ Lindje - Vitet 1950 ..
                                               

Vila le Lac

Nje shtepi e vogel Petite Maison Corseaux, e destinuar te jete shtepia e prinderve te Le Corbusier, eshte ndertuar mes 1923-1924, e projektuar nga Le Corbusier dhe kusheriri i tij, Pierre Jeanneret. Projektimi i ndertimit dhe planet ishin zhvilluar para se te zgjidhej vendi se ku do te ndertohej, Le Corbusier-it ju dha detyra per te gjetur nje vend dhe ai gjeti vendin e persosur. Ky eshte shembulli i pare i arkitektures moderne te Le Corbusier ne Zvicer. Vila Le Lac mund te shihet sot si nje shembull i vertete i arkitektures moderne, qe do te lindte menjehere pas Le Corbusier. Shtepia e vo ...