Back

ⓘ Ismail Pasho beu, nga njeri i afert i vezirit te Janines dhe ndihmes i djalit te tij, Veliut, u shnderrua ne armikun kryesor te Ali Pashes. I arratisur ne Stamb ..
                                     

ⓘ Ismail Pasho Beu

Ismail Pasho beu, nga njeri i afert i vezirit te Janines dhe ndihmes i djalit te tij, Veliut, u shnderrua ne armikun kryesor te Ali Pashes. I arratisur ne Stamboll nga frika e Aliut, Ismailit iu be nje atentat i urdheruar nga pashai i Janines, shume prane sarajeve te sulltanit, por deshtoi. Kjo ngjarje vulosi vendimin e Portes se Larte qe Ali Pasha te dorezonte detyren e vezirit dhe te paraqitej ne Stamboll, çka solli pastaj konfliktin e pergjakshem.

                                     
  • Si u mbaruan këto punë, zoti Rexhep Beu mori fjalën e tha që si kryetar të kuvendit të zgjedhet Ismail Qemal Beu si shkronjës i parë Luis Gurakuqi e
  • veten me fat për të mësuar në internat, shkollën e famshme të patriotit Pasho Hysi i cili, sipas kujtimeve të tij, u tregua burrë, duke më ndihmuar