Back

ⓘ Ishulli i Kunës. Ishulli i Merxhanit eshte ishull ranor i ulet ne bregdetin e Lezhes, ne te djathte te deltes se Drinit te Lezhes, 1.5 km larg bregut. Shtrihet ..
Ishulli i Kunës
                                     

ⓘ Ishulli i Kunës

Ishulli i Merxhanit eshte ishull ranor i ulet ne bregdetin e Lezhes, ne te djathte te deltes se Drinit te Lezhes, 1.5 km larg bregut. Shtrihet me drejtim lindje-perendim dhe ka siperfaqe 125 ha. Eshte krijuar nga prurjet e ngurta te Drinit dhe kjo ben qe forma e madhesia e tij te ndryshojne vazhdimisht. Ne nje rrip te ngushte ranor ne anen lindore kalon rruga qe ishulli Kune me Lezhen. Ne anen jugore e lindore laget nga laguna e Merxhanit, e cila ne dy vende lidhet me detin. Me shume se gjysma e ishullit zihet nga nje kenete e ceket. Ishulli Merxhani dallohet per pasurine dhe shumellojshmerine e faunes dhe prandaj eshte shpallur rezervat kombetar dhe monument natyre.