Back

ⓘ Kurdë ..
                                               

Askar Simitko

Askar Simitko ishte nje spiun iranian kurd qe operonte ne Turqi. Ai u gjet i torturuar dhe qelluar per vdekje nga persona te panjohur ne Stamboll. Qe nga shtatori 1985, ai ishte duke jetuar ne Stamboll, dhe se bashku me babane e tij ai siguroi komunikimin midis anetareve te organizates se Barzanise. Ne te njejten periudhe, ai kishte lidhje me persona nga organizata iraniane e inteligjences SAVAMA, te cilet kerkuan prej tij te mbledhin informacione ne lidhje me emrat dhe veprimtarite e ndjekesve te ish-Shahut te Iranit, Muhammed Riza Pehlevi dhe anetareve te Muxhahidit Popullor te Iranit. N ...