Back

ⓘ Alhambra eshte nje pallat dhe keshtjelle ne Granada, Andaluzi, Spanje. Eshte ndertuar fillimisht si nje kala e vogel ne vitin 889 mbi mbetjet e fortifikimeve ro ..
Alhambra
                                     

ⓘ Alhambra

Alhambra eshte nje pallat dhe keshtjelle ne Granada, Andaluzi, Spanje. Eshte ndertuar fillimisht si nje kala e vogel ne vitin 889 mbi mbetjet e fortifikimeve romake dhe pastaj eshte lene pas dore derisa rrenojat e saj u rinovuan dhe u rindertuarn ne mesin e shekullit te 13-te nga emiri maur Muhamed ben el-Ahmar i Emiratit te Granades, i cili e ndertoi pallatin dhe muret aktuale. U shnderrua ne nje pallat mbreteror ne vitin 1333 nga sulltani i Granades, Jusufi i I. Pas perfundimit te rekonkuistes se krishtere ne vitin 1492, vendi u kthye ne oborrin mbreteror te Ferdinandit and Isabelles dhe pallatet pesuan ndryshime te pjeseshme.

                                     
 • Alhambra California City of Alhambra është një qytet në qarkun Los Angeles County në shtetit federal California, SHBA. Në Alhambra California jetojnë
 • Ford Explorer Ford Focus 2001 and 2002 Ford Galaxy VW Sharan and Seat Alhambra Ford Ka Ford Maverick Ford Mondeo Ford Probe Ford Puma Ford Windstar Ford
 • Salvaje 1993 94 .. Marcelo Romero Vargas Gertrudis 1991 La Bella de Alhambra 1989 Barrio Negro 1989 Capablanca 1986 Un Hombre de Éxito 1986
 • e saj kombëtare si mbrojtës të krishterimit dhe katolicizmit. Rënia e Alhambra festohet ende çdo vit nga Këshilli Bashkiak i Granadës. Kamen, Henry
 • pasagjerët nuk lënduar. Ditën tjetër, Arsovi ka hedhur bombë në hotelin Alhambra Së bashku me Pavel Shatev, Georgi Bogdanov dhe Marko Boshnakov, ata u
 • chivo LISTADO 20DE 20HERMANAMIENTOS 20CON 20LATINOAM C3 89RICA.pdf The Alhambra from the Ninth Century to Yusuf I 1354 vol. 1. Saqi Books, 1997. Guia
 • romantike e fantazisë Kopshti Sekret 2010 2011 drama fantastike Kujtime të Alhambra 2018 2019 dhe komedi romantike Crash Landing on You 2019 2020 Popullariteti
 • madhe dhe kontroll se tipike muret portat. Alhambra Pallatit, Granada, Spanjë Gjykata e Luanëve, Alhambra E Xhami Al - Hakim në Kajro, Al - Hakim bi - Amr All - llahut
 • Jugoafrikane dhe Spanjolle ka elemente të romako - bizantine siç duken në pallatin Alhambra në Grenadë, ose në Xhaminë e Madhe të Kordobës. Megjithatë arkitektura
 • mure arrin kulmin e sajë me me konstruktimin e pallatit të mrekullueshëm Alhambra në Grenadë. Pallati ka brendi të hapur dhe të freskët me shatërvan, ku
 • të përparuar të italianizimit të arkitekturës. Pallati i Karlit të V në Alhambra de Granada, vepër e Pedro de Machuca - s, është një shembull i kësaj rryme
 • Moorët Islamike, një Reconquista që ishte deklaruar zyrtarisht me Dekretin Alhambra të vitit 1492 që dëboi hebrenjtë nga Spanja. Në fund të Luftës Civile Spanjolle