Back

ⓘ Gjuha somaleze eshte gjuhe afroazaitike e familjes gjuhesore kushite e cila flitet nga 12.653.480 njerez ne disa vende te Afrikes lindore, nga te cilet 8.340.00 ..
Gjuha somaleze
                                     

ⓘ Gjuha somaleze

Gjuha somaleze eshte gjuhe afroazaitike e familjes gjuhesore kushite e cila flitet nga 12.653.480 njerez ne disa vende te Afrikes lindore, nga te cilet 8.340.000 ne Somali ; 3.960.000 ne Etiopi ; 420.000 ne Keni dhe 297.000 ne Xhibut.

                                     
  • perime tjera. Përpos këtyre dallohet edhe peshkimi në bregdet. Ekonomia somaleze fokusohet në eksportimin e kafshëve, lëkurës dhe të bananeve. Vendet kryesore
  • folës si gjuhë të parë, të cilat janë gjuhët amtare të grupeve etnike somaleze dhe afare, respektivisht. Të dyja gjuhët i përkasin familjes afro - aziatike