Back

ⓘ Hira ose Shpella e Hires eshte shpelle rreth 3 kilometra larg Mekes. Hira eshte vendi ku muslimanet besojne se Muhammedi e morri shpalljen nga Allahu nepermjet ..
Hira
                                     

ⓘ Hira

Hira ose Shpella e Hires eshte shpelle rreth 3 kilometra larg Mekes. Hira eshte vendi ku muslimanet besojne se Muhammedi e morri shpalljen nga Allahu nepermjet engjellit Xhebrail. Shpella eshte 3.7 metra gjatesi dhe 1.60 metra gjeresi. Lartesia e shpelles eshte 270 metra.

                                     
  • Mikijirō Hira 21 nëntor 1933 - 23 tetor 2016 ishte aktorë japonezë. Mikijirō ishte i martuar me Yoshiko Sakuma nga viti 1970 deri në vitin 1984. Djali
  • karvanit tregtar. Martohet me Hadixhën. 609 - Me moshën 40 vjeçare në shpellën Hira Muhamedit i shfaqet engjëlli Xhibril dhe i thotë disa ajete nga fillimi sures
  • në natë e Kadrit tek Muhammedi prej Allahut. Zbritja filloi në shpellën Hira në Mekë. Sureja që u zbrit e para ishte sureja Alak arabisht العلق Në
  • paqeje, tolerance, mëshiruese. Al - Mu allim Who is the Loved One? The Cave of Hira Allahu The Creator Meditation Ya Mustafa Supplication My Ummah intro My Ummah
  • Varieteteve kryesore të shuriken janë bō shuriken 棒 手裏 剣, shkop shuriken dhe hira shuriken 平 手裏 剣, shuriken e sheshtë ose shaken 車 剣, shuriken në formë
  • hixhri të Dhul - Hixhes. Meka është vendlindja e profetit Muhammed. Shpella Hira në majën e Xhebel en - Nur Mali i Dritës ndodhet jashtë qytetit dhe këtu
  • nxënësit të tij Muxhahid ibn Xhabr - it, zbulesa e parë u bë në shpellën e malit Hira Janë pesë vargjet e parë të sures 96, e cila fillon me fjalët: اقرأ باسم
  • Tevhid, 33 Për herë të parë ai u shfaq para profetit Muhamed në shpellën Hira për t i komunikuar shpalljen e parë hyjnore, që përbëhej nga pesë ajetet
  • Kuranit filloi nga viti 610 kur Xhebraili u duk tek Muhammedi në shpellën Hira afër Mekës, duke ja lexuar ajetet e para të sures El Alak, fillimi i shpalljes
  • besojnë se Kurani është fjalë e Zotit, Kurani i u zbrit Muhammedit në shpellën Hira nga Xhibrili. Rab : Zot Rahman : Mëshirues Rahim : I mëshirshëm Radiya - llahu