Back

ⓘ Karaçi. Karachi eshte qyteti me i madh dhe me i populluar ne Pakistan. Sipas popullsise, Karachi eshte qyteti i 7-te me i madh. Karachi eshte kreqyteti i provin ..
Karaçi
                                     

ⓘ Karaçi

Karachi eshte qyteti me i madh dhe me i populluar ne Pakistan. Sipas popullsise, Karachi eshte qyteti i 7-te me i madh. Karachi eshte kreqyteti i provinces se Sindit.

                                     

1. Klima

Karachi konsiderohet si qyteti me i nxehte ne planet. Temperatura me e larte e regjistruar ishte me 9 maj 1938 me 48 °C. Temperatura me e ulet e regjistruar ishte me 21 janar 1934 me 0 °C.

                                     

2. Edukimi

Shkollat ne Karachi ndahet ne pese nivele: shkolla fillore nga klasa e pare deri ne klasen e peste, shkolla e mesme nga klasa e gjashte deri ne klase e tete, gjimnazi nga klasa e nente deri ne klasen e dhjete, shkolla e ndermjetme nga klasa e njembedhjete deri ne klasen e dymbedhjete dhe programet e universitetit.

                                     

3. Veshjet kombetare

Veshja kombetare e Karachit eshte Shalwar Qameez, e cilat grate dhe burrat e veshin kete veshje ne Pakistan dhe Afganistan. Shalwar jane pizhame si pantallona. Kembet jane te gjere larte dhe te gushte poshte. Qammez eshte kemishe e madhe.

                                     
 • بینظیر ڀھٽو urd: بینظیر بھٹو lindi më 21 qershor të vitit 1953 në Karaçi Pakistan dhe u vra në një atentat më 27 dhjetor të vitit 2007 në Ravalpindi
 • Shaykhontohur Sobir Rakhimov Uchtepa Yakkasaray Yunusabad Sietl, SHBA Tunis, Tunizia Stambolli, Turqi Karaçi Pakistan Berlini, Gjermani Dnipro, Ukrainë
 • West Indies në Trinidad, Universitetin e Karaçi në Pakistan, Instituti i Studimeve Islame Aleemiyah në Karaçi Pakistan, dhe Institutin Studimor të Studime
 • Pakistan më 26 shkurt 2020, kur u regjistruan dy raste një student në Karaçi që sapo ishte kthyer nga Irani dhe një person tjetër në Territorin e Kryeqytetit
 • është mauzoleu më i famshëm në botë. Mauzoleu Muhamed Ali Jinnah Mauzole në Karaçi Pakistan. Mauzoleu Habib Bourguiba në Monastir, Tunizi Mauzoleu Percival
 • Vendi i lindjes dhe vdekjes jubileve, ceremoni janë të organizuar. Bombay, Karaçi dhe mbaroi shkollën fillore dhe të mesme. Babai i tij donte djalin e tij
 • frëngjisht, anglisht dhe gjermanisht. Në vitin 1960, ai u transferua në Karaçi Pakistan, për të udhëhequr selinë e trajnimit të edukimit fizik të Institutit
 • 16.575.000 Kolkata Indi - 15552000, Daka Bangladeshi - 14.648.000 Karaçi Pakistan - 13125000 2009 në lindje: 1, 07 mashkull a femra nën 15
 • Musharraf po udhëtonte, duke u përpjekur për të parandaluar ulje e tij në Karaçi Musharraf mori kompetenca ekzekutive. Zgjedhjet lokale u mbajtën në vitin
 • medresenë e kreu në Damask më vitin 1965. Menjëherë i vazhdoi studimet në Karaçi ku edhe diplomoi në Fakultetin e Drejtësisë. Studimet postdiplomike i vazhdoi
 • shtatëshe ismailitët që jetojnë kryesisht në subkontinentin indian Mumbai, Karaçi dhe Pakistanin verior si dhe në Afganistan dhe Taxhikistan. Zaiditët ose