Back

ⓘ Achères, Yvelines. Achères eshte nje komune ne France. Achères ben pjese ne departamentin Yvelines te rajonit Île-de-France. Komuna ka nje popullsi prej 19733 b ..
Achères, Yvelines
                                     

ⓘ Achères, Yvelines

Achères eshte nje komune ne France. Achères ben pjese ne departamentin Yvelines te rajonit Île-de-France. Komuna ka nje popullsi prej 19733 banore dhe siperfaqe prej 9.44 km². Dendesia e poullsise llogaritet 2.100/km.

Achères eshte nje komune ne departamentin Yvelines ne veri-qender te Frances. Ajo ndodhet 23.7 km 14.7 mi nga qendra e Parisit.

Qyteti i Achères shtrihet ne jug te Seine ne nje lak te lumit, ne buze te pyllit te Saint-Germain-en-Laye. Ajo kufizohet Saint-Germain-en-Laye dhe Poissy ne jug Andrésy dhe Carrières-sous-Poissy ne perendim, Conflans-Sainte-Honorine dhe Herblay ne veri, dhe Maisons-Laffitte dhe La Frette-sur-Seine ne lindje.

                                     
  • Achères është emër i disa komunave të Francës: Achères Cher, në departamentin Cher Achères Yvelines në departamentin Yvelines Achères - la - Forêt, në departamentin