Back

ⓘ Martorell eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Baix Llobregat, te provinces Barcelona, ne Katalonia. Martorell ka 24549 banore, dhe perfshine nje si ..
Martorell
                                     

ⓘ Martorell

Martorell eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Baix Llobregat, te provinces Barcelona, ne Katalonia. Martorell ka 24549 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 12.9 km 2.

                                     
  • Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Gavà, Martorell Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, La Palma de Cervelló, El
  • Palermo u pushtua nga Perandori Henri VI. 1490 - Libri i autorit Joanot Martorell Tirant lo Blanc, u botua për herë të parë. 1902 - Henri Desgrange dhe
  • March ishte i martuar dy herë: së pari me Isabel Martorell motra e shkrimtarit Joanot Martorell dhe më vonë ne Joana Escorna. Në vitin 1450, ai u
  • Institute të Arsimimit Lola Anglada në Badalona, L Hospitalet de Llobregat, Martorell en: Esplugues de Llobregat, Vilafranca del Penedès dhe Lloret de Mar
  • imagjinar të Tirant lo Blanc, një romancë epike me shkrim nga Joanot Martorell botuar në Valencia në vitin 1490. Ajo është një nga më të njohurat vepra
  • e vendbanimit Caesaraugusta Saragoza në Spanjë dhe mbi gurët e urës Martorell nja 20 kilometra nga Barcino Barsellona e sotme Në bazë të të dhënave
  • dalluan piktorët Paul de Limbourg, Stefan Lochner, Conrad Soest, Bernat Martorell dhe Lluís Borrassà. Gotiku flamand: Lindi në Flandër në fillim të shekullit
  • arkitektë dhe ndërtues të ndryshëm të tillë si Leandre Serrallach, Joan Martorell Emili Sala Cortés, Francisco de Paula del Villar y Lozano dhe Josep Fontserè