Back

ⓘ Pozicioni mashkulli-sipër. Pozicioni misionar ose pozicioni mashkulli-siper i referohet nje pozicioni seksual ku femra shtrihet me shpine dhe mashkulli vendoset ..
Pozicioni mashkulli-sipër
                                     

ⓘ Pozicioni mashkulli-sipër

Pozicioni misionar ose pozicioni mashkulli-siper i referohet nje pozicioni seksual ku femra shtrihet me shpine dhe mashkulli vendoset siper saj, ndersa ata perballen me njeri tjetrin dhe angazhohen ne marredhenie seksuale apo ne aktivitete te tjera seksuale.

Pozicioni misionar mund te perfshije penetrim seksual ose seks jo-penetrativ, dhe akspekti i tij penilo-vaginal eshte nje shembull i aktivitetit riprodhues ventro-ventral te dy pjesetaret jane nga perpara. Variacione te ketij pozicioni mundesojne nivele te ndryshme te ngushtimit vaginal, stimulimit klitoral, thellesise se penetrimit, aktivitetit te pjesemarrjes nga ana e femres, dhe ne gjasat dhe shpejtesine e orgazmes.

Zakonisht eshte besuar se termi pozicion misionar lindi pershkak te misionareve te Krishtere, te cilet besohej se inkurajonin kete pozicion seksual te konvertuarit e rinj ne vendet koloniale. Megjithate, termi ndoshta buroi nga publikimi i vepres se seksologut Alfred Kinseys, "Sjellja Seksuale e Njeriut Mashkull" permes nje sere keqkuptimesh te dokumenteve historike.

Pozicioni misionar eshte jashtezakonisht i preferuar nga çiftet, te cilet pelqejne cilesite romantike te ofruara nga kontakti i bollshem me lekuren e njeri-tjetrit dhe oportuniteti per te pare njeri-tjetrin ne sy dhe per tu puthur. Gjithashtu besohet se ky pozicion eshte nje pozicion shume i mire per riprodhim. Gjate aktivitetit seksual, pozicioni misionar i lejon mashkullit qe te marre pergjegjesine per ritmin dhe thellesine e tundjes se legenit dhe penetrimin. Eshte gjithashtu e mundur per femren te shtyhet drejt mashkullit, duke levizur belin ose duke shtyre kembet e saj kunder shtratit, ose duke perqafuar trupin e mashkullit me krahet dhe kofshet e saj. Kjo pozite nuk eshte e pershtatshme ne fazat e fundit te shtatzenise, kur eshte e deshirueshme qe femra te kete te kete kontroll me te madh mbi ritmin dhe thellesine e penetrimit.

                                     

1. Variacione

Edhe pse ka disa variacione dhe adaptime te pozicionit misionar, pozicioni klasik perfshin nje mashkull dhe nje femer, me femren e shtrire ne shpine dhe mashkullin mbi te. Variacionet ne pozicion mund te ndryshojne kendin dhe thellesine e depertimit penil:

                                     
  • Pozicioni femra sipër i quajtur edhe pozicioni kalorëse, është një grup pozicionesh seksuale në të cilat mashkulli qëndron me shpinë ose ulur, ndërsa
  • brenda varrit të hulumtuar, u zbuluan mbetje të paprekura mortore të një mashkulli të varrosur sipas riteve të krishtera. Fshati Banja e Maleshevës, ndodhet