Back

ⓘ Nilsiä eshte qytet dhe komune i vogel ne Finlande. Nilsiä ndodhet ne provincen e Finlandes Lindore dhe ne rajonin e Savonise Veriore. Me 2012, qyteti ka 6 528 b ..
Nilsiä
                                     

ⓘ Nilsiä

Nilsiä eshte qytet dhe komune i vogel ne Finlande.

Nilsiä ndodhet ne provincen e Finlandes Lindore dhe ne rajonin e Savonise Veriore. Me 2012, qyteti ka 6 528 banore dhe me siperfaqe me 847.71 kilometra katrore.

Nilsiä u themelua me 1869 dhe u be qytet me 1998. Me 1 janar 2013, Nilsiä u bashkua me Kuopio.

Tahko eshte nje qender te skiave e cila eshte e popullarizuar ne Nilsiä.

                                     
  • Pälkäne 6.737 Inari 6.783 Kronoby 6.670 Vörå 6.702 Tammela 6.348 Nilsiä Ähtäri 6.155 Mäntyharju 6.236 Tyrnävä 6.773 Kittilä 6.399 Siikalatva