Back

ⓘ Tomas More ishte avokat anglez, autor dhe politikan. Ai ishte keshilltare i Henrit se VIII dhe Lord Chancellorit prej tetorit 1529 e deri me 16 maj 1532. Ai gji ..
Tomas More
                                     

ⓘ Tomas More

Tomas More ishte avokat anglez, autor dhe politikan. Ai ishte keshilltare i Henrit se VIII dhe Lord Chancellorit prej tetorit 1529 e deri me 16 maj 1532.

Ai gjithashtu shkroi nje liber "Utopia" i cili u publikua me 1516, nje liber i cili ka te bej per filozofine politike ne gjuhen latine. Tomas More lindi ne Londer, ai kishte kater femije. Emrat e tyre ishin Margaret, Elizabeta, Cicely dhe Xhoni. Ai ishte katolik.

                                     

1. Jeta e hershme

Tomas More lindi me 7 shkurt 1478 ne Londer, ishte biri i John Mores. Ai ishte i edukuar ne shkollen St.Anthony. Nga viti 1490 deri me 1492, ai i sherbeu John Mortonit dhe Lord Chancellorit. Ne vitin 1492, ai fillonte te studjonte ne Oxford dhe morri edukimin klasike. Ai studjonte ne Tomas Linacre dhe William Gorcyn, ai u be i afte ne gjuhen latine dhe greke.

                                     

2. Familja

Ne vitin 1505, ai u martua me Jane Colt. Ajo ishte 5 vjet dhe 1 muaj me re se burri i saj. Sipas Erasmusit, Tomasi deshironte ta edukonte gruan e tij me mire se si ishte edukuar ne shtepine e saj. Tomasi dhe Jane kishin kater femije para se Jane vdiq ne vitin 1511.

                                     

3. Puna

Publikimet gjate jetes se Tomasit

 • Letter Against Frith 1532
 • Apology 1533
 • The Confutation of Tyndales Answer 1532, 1533
 • Debellation of Salem and Bizance 1533
 • Letter to Brixius 1520
 • A Dialogue Concerning Heresies 1529, 1530
 • Supplication of Souls 1529
 • A Merry Jest 1516
 • Utopia 1516
 • The Answer to a Poisoned Book 1533
 • Latin Poems 1518, 1520
 • Responsio ad Lutherum 1523

Publikimet pas vdekjes se Tomasit

 • De Tristitia Christi 1535
 • Treatise Upon the Passion 1534
 • Instructions and Prayers 1535
 • The History of King Richard III c. 1513–1518
 • Treatise on the Blessed Body 1535
 • The Four Last Things c. 1522
 • A Dialogue of Comfort Against Tribulation 1534
                                     
 • vend d.m.th. askund në asnjë vend është një emërtim i sajuar nga Tomas More në vitin 1516 në një libër të tij për të përshkruar shoqerinë ideale.
 • Tomas Tranströmer ose Tomas Gösta Tranströmer shqipërimi: Tomas Transtromer 15 prill 1931 Stockholm Suedi - 26 mars 2015 Stockholm, Suedi poet suedez
 • përbashkët te fanta - shkencës nen - zhanër, historisë alternative. Në vitin 1909 Tomas Edisoni vizitoi Twain në shtëpinë e tij në Redding, Connecticut, dhe e filmoi
 • politike dhe etike u ringjall me punimet e Makiavelit dhe me utopitë e Thomas More Tommaso Campanella dhe Francis Bacon. Brenda vet Krishterimit, këto lëvizje
 • Poulter dhe Patricia Clarkson. Historia tregon gjashtëmbëdhjetë vjeçarin Tomas portretizuar nga O Brien, i cili zgjohet në një ashensor të ndryshkur pa
 • gjithashtu panë dy rezultate të vendit të tretë, për Jan Johansen më 1995 dhe One More Time më 1996. Në vitet 2000, rezultati më i mirë suedez ishte vendi i pestë
 • u la i lirë nga burgu nga autoritetet dhe u lejua të kthehej në shtëpi. Tomas Allibone Janvier, një folklorist amerikan që jeton në Meksikë, tregoi historinë
 • Anglinë, ku shpejt ra nën ndikimin e Colet, një mendimtar biblik dhe Tomas Morit Thomas More Erasmusi mendonte se ashtu si Colet mund të jepte leksione mbi
 • Zanetti gjithashtu ka edhe dy djem Ignacio dhe Tomas Ignacio ka lindur në vitin 2008 kurse Tomas ka lindur më 9 maj 2009. Mamaja e tij, Violeta Bonazzola
 • Kundërreformën dhe u asociua veçanërisht me urdhërin jezuait ndikimi i Tomas Akuinit, përfaqësohej nga Francisco de Vitoria, Alfonso Salmerón, Luis de
 • shekullit të 17 - të lejoi vëzhgime të hollësishme të njollave të diellit nga Tomas Harioti, Galileo Galilei dhe astronomë të tjerë. Galileo pohoi se njollat