Back

ⓘ Kauhajoki, eshte nje komune ne Finlande. Eshte e vendosur ne provincen Finlanda Perendimore, dhe eshte pjese e rajonit Ostrobothnia Jugore. Komuna ka nje popull ..
Kauhajoki
                                     

ⓘ Kauhajoki

Kauhajoki, eshte nje komune ne Finlande. Eshte e vendosur ne provincen Finlanda Perendimore, dhe eshte pjese e rajonit Ostrobothnia Jugore.

Komuna ka nje popullsi prej 13.970 banore 30 qershor 2015 dhe perfshine nje siperfaqe prej 1.299.10 kilometra katror 501.59 sq mi prej te cilave 16.46 km2 6.36 sq mi jane uji i brendshem. Dendesia e popullsise eshte 10.75 banore per kilometra katror 27.8/sq mi.