Back

ⓘ Komuniteti i Valencias eshte nje komunitetet autonom ne Mbreterine e Spanjes i vendosur ne rajonin jug-perendimor te Evropes. Eshte komuniteti i katert me i pop ..
Komuniteti i Valencias
                                     

ⓘ Komuniteti i Valencias

Komuniteti i Valencias eshte nje komunitetet autonom ne Mbreterine e Spanjes i vendosur ne rajonin jug-perendimor te Evropes. Eshte komuniteti i katert me i populluar pas Andalusias, Katalonjes dhe Madridit me shume se 5.1 milion banore. Shpesh identifikohet me kryeqytetin e saj Valencia, i cili eshte qyteti i trete me i madh ne Spanje.

                                     
  • Valencia është një provincë e komunitetit autonom Komuniteti i Valencias në Spanjë. Valencia ka një popullsi prej 2, 566, 474 banorë, dhe përfshinë një
  • Castellón është një provincë e komunitetit autonom Komuniteti i Valencias në Spanjë. Castellón ka një popullsi prej 604, 564 banorë, dhe përfshinë një
  • Alicante është një provincë e komunitetit autonom Komuniteti i Valencias në Spanjë. Alicante ka një popullsi prej 1 945 642 banorë, dhe përfshinë një
  • Komuniteti i Madridit spanjisht: Comunidad de Madrid është një komunitetet autonom në Mbretërinë e Spanjës i vendosur në rajonin jug - perëndimor të Evropës
  • Rotglà i Corberà është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun Costera, të provincës Valencia, në Komunitetin e Valencias Rotglà i Corberà ka 1223
  • Bonrepòs i Mirambell është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun Horta Nord, të provincës Valencia, në Komunitetin e Valencias Bonrepòs i Mirambell
  • provincën e Valencias Në epokën Islame Al Andalus arabët sollën një teknologji për ta prodhuar letra në Xativa. Mbiemri i Shatibit i referohet emrit
  • Mbretërinë e Spanjës i vendosur në rajonin jug - perëndimor të Evropës. Është komuniteti autonom më i madh nga numri i popullsisë dhe i dyti më i madh sipas sipërfaqes
  • vendosur në qarkun Alcalatén, të provincës Castellón, në Komunitetin e Valencias Figueroles ka 590 banorë 2010 dhe përfshinë një sipërfaqe prej 12
  • e vendosur në qarkun Safor, të provincës Valencia, në Komunitetin e Valencias Barx ka 1481 banorë 2008 dhe përfshinë një sipërfaqe prej 16.1 km2