Back

ⓘ Energjia e erës në Australi. Energjia e eres eshte nje menyre zgjeruar me shpejtesi e prodhimit te energjise se ripertertshme ne Australi me nje norme mesatare ..
Energjia e erës në Australi
                                     

ⓘ Energjia e erës në Australi

Energjia e eres eshte nje menyre zgjeruar me shpejtesi e prodhimit te energjise se ripertertshme ne Australi me nje norme mesatare vjetore te rritjes ne kapacitet te instaluar prej 35% gjate pese viteve deri ne vitin 2011. Qe nga vitit 2011, ka 2224 megavat te kapacitetit te instaluar, me nje tjeter 15284 MW qe eshte duke u planifikuar ose ne ndertim e siper. Deri ne tetor 2011, energjia e eres prodhoj 6432 gigavat ore te elektricitetit duke plotesuar 2.4% te kerkeses se pergjithshme te energjise elektrike te Australise dhe 21.9% e furnizimit te pergjithshem te energjise se riperteritshme. Ne tetor te vitit 2010, ne Australi ishin 52 parqe eolike, shumica te cilave kishin turbina te formave nga 1.5 deri 3 MW.

                                     

1. Lidhjet e jashtme

 • SA Electricity Industry Supply Planning Council 2005 Wind Study
 • Sustainability Victoria Wind Energy: The Myths and the Facts
 • Why Australia needs wind power by Mark Diesendorf
 • Wind energy round the clock
 • Integrating wind energy in the Australian National Electricity Market
 • Wind Power and Wind Farms in Australia: Wind in the Bush
 • List of useful links about renewable energy in Australia
 • The base-load fallacy by Mark Diesendorf
 • Miskelly, Andrew 2010. "Wind Farm Performance". Marre me 2010-10-08. Australian wind energy production since 14 May 2008 data from AEMO
 • Why does Green Power cost extra?
 • Renewable Energy Atlas of Australia