Back

ⓘ Dermatologji ..
                                               

Dermatologjia

Dermatologjia eshte dege e mjekesise qe merret me sqarimin, mjekimin dhe perkujdesjen e pacienteve me semundje ngjitese dhe jo-ngjitese si dhe me tumoret e lekures. Nendeget e Dermatologjise: Dermatoalergjia, Dermato-onkologjia – merret me tumoret e lekures e veçanerisht me Melanomen, Dermatoterapia. Dermatopatologjia Dermatokirurgjia, Me Venerologjine permbledh dermatologjia edhe semundjet seksualisht te transmetueshme.

                                               

Dermatitis herpetiformis

Dermatitis herpetiformis eshte nje semundje kronike, me kruajtje te shumta, e shoqeruar me flluska. Dermatitis Duhring i takon semundjeve te lekures, qe krijojne flluska. Kjo semundje eshte e lidhur me ndjeshmerine e zorreve ndaj glutenit.

                                               

Allma Koçinaj

Allma Koçinaj lindur me 25 nentor 1973 ne Prishtine, epidemiloge e magjistruar, shqiptare nga Kosova. Allma Koçinaj sudimet e larta i mbaruar me 1998 ne Fakultetin e Mjekesise ne Prishtine ku dhe eshte specializua ne Dermatovenerologji me 18 shkurt 2003. Ne vitin 2005 e ka mbrojtur temen e magjistratures. Eshte autore dhe koautore e disa punimeve profesionalo-shkencore, njekohesisht eshte pjesemarse ne shume simpoziume dhe kongrese te mbajtura ne vend dhe jashte vendit per vitet 2000-2005. Allma gjate vitit 2005 ka punuar ne kliniken e Dermatovenerologjise ne Prishtine.

                                               

Laura Pajaziti

Laura Pajaziti lindur me 12 shtator 1966 ne Gjakove, epidemiloge e magjistruar, shqiptare nga Kosova. Laura Pajaziti sudimet e larta i mbaroi me 1989 ne Fakultetin e Mjekesise ne Prishtine ku dhe eshte specializua ne Dermatovenerologji me 1998. Ne vitin 2001 e ka mbrojtur temen e magjistratures. Eshte autore dhe koautore e disa punimeve shkencore dhe pjesmarese ne disa simpoziume dhe kongrese ne vend dhe jashte vendit gjate periudhes se viteve 2000-2005. Laura gjate vitit 2005 ka punuar ne kliniken e Dermatovenerologjise ne Prishtine.

                                               

Mybera Ferizi

Mybera Ferizi lindur me 17 mars 1956 ne Mitrovice, epidemiloge e doktoruar shqiptare nga Kosova. Mybera Ferizi studimet e larta i ka mbaruar ne Prishtine me 1980, ndersa specjalizimin ne Dermatovenerologji me 1987 ne Zagreb. Eshte magjitruar me 2 shtator 1999 ne Prishtine, ndersa doktoraturen me titull Epidemiologjia e semundjeve seksualisht te transmetushme tek rinia Kosovere e ka mbrojtur me 27 shkurt 2003. Gjate vitit 2005 ka punuar ne kliniken e Dermatovenerologjise ne Prishtine

                                               

Shkëndije Dobruna

Shkendije Dobruna lindur me 1962 ne Gjakove, epidemiloge e diplomuar, shqiptare nga Kosova. Shkendije Dobruna sudimet e larta i ka mbaruar me 1987 ne Fakultetin e Mjekesise ne Prishtine. specializimin nga Dermatovenerologjia e ka perfunduar ne Tirane ne vitin 1996. Gjate vitit 2005 ishte ne perpunim e siper te temes se magjistratures Ka kryer sub-specjalizimin ne dermatokirurgji ne Grace Austri,po ashtu ka marre pjese ne kursin e akopunktures ne Sarajev. Ne vitin 1988-1989 ka qene asistent praktikant ne Institutini e Anatomise ne Prishtine. Ka mare pjese ne kongrese dhe simpoziume e ndrysh ...

                                               

Ymrane Blyta

Ymrane Blyta lindur me 1962 ne Izmiri, epidemiloge e magjistruar, shqiptare nga Turqia. Ymrane Blyta sudimet e larta i ka mbaruar me 1989 ne Fakultetin e Mjekesise ne Prishtine. Specjalizimin nga Dermatoveberologjia e ka mbaruar ne Tirane ne vitin 1998. Ne vitin 2005 e ka mbrojtur temen e magjistratures ne Fakultetin e Mjekesise ne Prishtine. Eshte autore dhe koautore e disa punimeve profesionalo-shkencore, njekohesisht eshte pjesemarse ne shume simpoziume dhe kongrese te mbajtura ne vend dhe jashte vendit per vitet 2000-2005. Ymranja gjate vitit 2005 ka punuar ne kliniken e Dermatovenerol ...

                                               

Vitiligo

Vitiligo eshte nje semundje kronike idiopatike, jo ngjitese, nga e cila vuajn 0.5 deri me 2% e njerezve ne mbare boten. Tipike per semundjen jane macula me çngjyrim te plote, si pasoje e mungeses se melanociteve. Manifestimi i semundjes mund te jete kudo ne trup, por ne menyre te zgjedhur lokalizohet ne fytyre, ne zonen e organeve gjenitale, ne duar dhe kembe.

Kalloja
                                               

Kalloja

Kalloja eshte pjesa e lekures ne dore a ne kembe qe eshte forcuar nga ferkimi ose nga te vraret gjate punes me vegla dore ose kur na vret kepuca etj.