Back

ⓘ 1919 në Shqipëri. Janar - Serbet sulmojne qytete e banuar me shqiptare. Shqiptaret adoptojne nje lufte guerile. Qershor - Shqiperise i mohohet perfaqesimi zyrta ..
                                     

ⓘ 1919 në Shqipëri

 • Janar - Serbet sulmojne qytete e banuar me shqiptare. Shqiptaret adoptojne nje lufte guerile.
 • Qershor - Shqiperise i mohohet perfaqesimi zyrtar ne Konferencen e Paqes ne Paris; Negociatoret britanik, francez dhe grek, me vone vendosin te ndajne Shqiperine ne mes Greqise, Italise dhe Jugosllavise.
                                     
 • 1915 1916 1917 1918 1919 1920 1921 1922 1923 Udhëheqës të shteteve Film Kosovë Shqipëri Literaturë Strip Muzikë
 • Kjo është një listë e viteve në Shqipëri 2010 - ta 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2000 - ta 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 1990 - ta
 • forcat serbe serbe dhe malazeze kundër civilëve shqiptarë në rajonin e Rugovës më 16 shkurt 1919 Ushtarët dogjën gra dhe fëmijë, përdhunuan dhe masakruan
 • Skeda: 767 letra nga fronti i luftës Shqipëri 1916 - 1919 JPG 767 letra nga fronti i luftës Shqipëri 1916 - 1919 libër me autor: Damiano Bruno. Parathënie:
 • Bashkjetesa fetare në Shqipëri tregon aktualisht janë të zyrtarizuara disa besime fetare, myslimanët sunitë, bektashinjtë, halvetitë, katolikët, ortodoksët
 • 1926 1927 1928 1929 1910 - ta 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919 1900 - ta 1900 1901 1902 1903 1904 1905 1906 1907 1908 1909 Vite në Shqipëri
 • 1917 1918 1919 1920 1921 1922 1923 1924 1925 Udhëheqës të shteteve Film Kosovë Shqipëri Literaturë Strip
 • Thatcher, politikane britanike l. 1925 6 Maj - Giulio Andreotti, politikan italian l. 1919 20 Nëntor - Sokol Olldashi, politikan shqiptarë l. 1972
 • së Parë Botërore 1915 - 1919 Gjendja në Shqipëri sidomos në qerthullin e Luftës së Parë Botërore, përpjekjet për të mbajtur në kembë shtetin e porsaformuar
 • 1918 1919 1920 1921 1922 Udhëheqës të shteteve Film Kosovë Shqipëri Literaturë Strip Muzikë Fillon Revolucioni në Rusi. 25
 • 1950 1919 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 Udhëheqës të shteteve Film Kosovë Shqipëri Literaturë Strip
 • shpërnguljen e saj dhe kolonizimin sllav të trevave shqiptare. Më 1919 mori pjesë në Kryengritjen e Rrafshit të Dukagjinit, ndërsa më 1922 - 1923 luftoi