Back

ⓘ 2000 në Shqipëri ..
                                               

Stacioni hekurudhor i Elbasanit

Stacioni Hekurudhor i Elbasanit sherben qytetin e Elbasanit, Shqiperi. Stacioni eshte hapur ne vitin 1950. Ne hapje, ajo ishte perfundimi i nje zgjatje nga Peqini. Ajo mbeti perfundimi deri ne mars te vitit 1974, kur nje zgjerim i Perrenjas perfundoi. Vija pertej Elbasanit, e cila kalon neper rajonet jashtezakonisht te pakta te vendit, u mbyll ne vitin 2012 dhe Elbasani perseri u be nje vend perfundimtar. Planet kane ekzistuar qe nga fundi i viteve 2000 per te ndertuar nje linje te re drejt Elbasanit nga kryeqyteti Tiranes per te lejuar levizje me te drejtperdrejte ndermjet dy qyteteve dhe ...

                                               

Filatelia

Filatelia eshte shprehje qe nenkupton grumbullimin e pullave postare.Per shkak te lloj-llojshmerise qe permban veprimtaria dhe krijimtaria njerezore, pullat postare jane mjaft te kerkuara nga nje game e gjere e qytetareve.Aktualisht ne bote ekzistojne mbi nje milion mbledhes te pullave postare, perkatesisht filateliste. Filatelija perfshine grumbullimin sistematik dhe studimin e pullave dhe dokumenteve tjera postare. Para paraqitjes se pullave te para postare, dergesat postare jane shenuar me lloj-lloj vulash. Keto lloje te vulave emerohen me" epoka parafilateliste”. Pulla e pare postare e ...

                                               

Pulla postare shqiptare: Flora nëndetare shqiptare

Pulla postare shqiptare: Flora nendetare shqiptare Emisioni perbehet nga 1 seri me 2 pamje Vlerat e serise: 10 leke dhe 250 leke Permasat e pulles: 42.5 x 26.5 mm Kompozimi i tabakut: 4 seri ne tabak Zarfi i dites se pare: 530 leke Data e emetimit: 14.12.2012 Tirazhi filatelik: 6750 seri Tirazhi filatelik: 2000 karnete Tirazhi sherbim postar: 5000 pulla 10-lekeshe FDC: 250 cope Autor: Spiro Vllahu Shtypur ne Shqiperi nga" Adelprint”