Back

ⓘ Puno eshte nje qytet ne juglindje te Peruse, qe ndodhet ne bregun e Liqenit Titikaka. Ai eshte kryeqyteti i Rajonit Puno dhe Provinces Puno me nje popullsi prej ..
Puno
                                     

ⓘ Puno

Puno eshte nje qytet ne juglindje te Peruse, qe ndodhet ne bregun e Liqenit Titikaka. Ai eshte kryeqyteti i Rajonit Puno dhe Provinces Puno me nje popullsi prej rreth 149.839. Qyteti u themelua ne 1668 nga mekembesi Pedro Antonio Fernández de Castro, si kryeqytet i provinces se Paucarcolla me emrin San Juan Bautista de Puno. Emri u ndryshua me vone ne San Carlos de Puno, ne nder te mbretit Carlos II te Spanjes. Puno ka disa kisha qe datojne nga periudha koloniale. Ato u ndertuan per ti sherbyer popullates spanjolle dhe per te ungjillizuar vendasit.

                                     
  • 1988, Prunk fitoi bursë nga Fondacioni Alexanddhe Freiburg. Më vonë, ai puno si hulumtues në Universitetin e Freiburgut. Prej 1966 deri me 1995, ai bashkëpunoi
  • Dešpalj info.hazu.hr në anglisht HAZU. Pavle Dešpalj: Nemam više puno energije za druge stvari, ali dok dirigiram, još uvijek sam najjači Vizituar
  • së bashku me të  Ne ia zbutëm atij edhe hekurin si brumë I thamë Puno këmisha të plota nga hekuri dhe thurri me precizitet ato. Dhe bëni vepra
  • cilës lutja dhe puna ndërrohen në shenjën e shtysës ora et labora lutu e puno Një qengj mund të lahet në të pa u mbytur, ndërsa një elefant mund të
  • forcimin e mëtejshëm të punës ideologjike të partisë për edukimin komunist të puno - njësve - Raport i Byrosë Politike të KQ të PPSH mbi përfundimet e planit
  • Huancavelica Huánuco Ica Junín La Libertad Lambayeque Lima Loreto Madre de Dios Moquegua Pasco Piura Puno San Martín Tacna Tumbes Ucayali Lima Province
  • veprimtari e cila i kushtohet Perëndisë, sipas thënies ora et labora - lutu e puno ore kokzbokth si puna e . - sikur, pikërisht, bash puna është . - problemi
  • kishte nisur pa e përfunduar dot. Erdhi një moment që i thashë vetes : puno ulu dhe përfundoje atë libër që ke nisur, mos kërko që të jesh prodhues
  • kuvendeve mungare, që me ruajtjen e kulturës, me moton ora et labora lutu e puno mbajtën të bashkuar Evropën, duke i dhënë asaj shpirtin e frymën ungjillore