Back

ⓘ MongoDB eshte nje databaze e llojit te orientuar-ne-dokument. Klasifikohet si databaze NoSQL, MongoDB i shmanget strukturave tradicionale te databazave relacion ..
                                     

ⓘ MongoDB

MongoDB eshte nje databaze e llojit te orientuar-ne-dokument. Klasifikohet si databaze NoSQL, MongoDB i shmanget strukturave tradicionale te databazave relacionale te bazuara-ne-tabela, ne favor te dokumenteve si JSON me skemave dinamike, duke e bere me te lehte dhe me te shpejte integrimin te dhenave ne lloje te caktuara te aplikacioneve. E leshuar nen nje kombinim te Licences Publike te Pergjithshme GNU Affero dhe Licensen Apache, MongoDB eshte software i lire dhe me burim te hapur.

U zhvilluar per here te pare nga kompania softuerike MongoDB Inc ne tetor 2007 si komponent i nje platforme te planifikuar per te qene nje sherbim, kompania e zhvendosi modelin e zhvillimit ne nje model open source ne vitin 2009, me MongoDB qe ofron mbeshtetje komerciale dhe sherbime te tjera. Qe atehere, MongoDB eshte pranuar si nje softuer i prapavijes nga nje numer i madh i webfaqeve dhe sherbimeve, duke perfshire Craigslist, eBay, Foursquare, SourceForge, Viacom, dhe The New York Times. Ne vitin 2014, MongoDB ishte sistemi i databazes me i popullarizuar NoSQL.

                                     

1. Licencimi dhe mbeshtetja

MongoDB eshte ne dispozicion falas nen Licensen te Pergjithshme Publike GNU Affero. Drivers -at gjuhesore jane ne dispozicion nen nje Licences Apache. Si shtese, MongoDB Inc. ofron edhe licensa pronesie per MongoDB.

                                     

2. Popullariteti

Qe nga korriku 2015, MongoDB eshte sitemi per menaxhim te databazave i katerti me i popullarizuar, dhe me sitemi me i popullarizuar i llojit te orientuar ne dokumente.

                                     
  • databazën MongoDB Është formë binare që përfaqëson struktura të të dhënave të thjeshta dhe vargje të quajtura objekte ose dokumente në MongoDB The name
  • përdoret për të ndërtuar një uebfaqe të plotë nëse përdoret me Node.js dhe MongoDB që është një bazë të dhënash Node.js është asinkronike, gjë që e bën