Back

ⓘ Wikipedia:Faqja kryesoreArtikulli i javës201537. The State eshte nje liber nga sociologu gjerman Franz Oppenheimer, botuar se pari ne Gjermani ne vitin 1908. Op ..
                                     

ⓘ Wikipedia:Faqja kryesore/Artikulli i javës/2015/37

The State eshte nje liber nga sociologu gjerman Franz Oppenheimer, botuar se pari ne Gjermani ne vitin 1908. Oppenheimer e shkruajti librin ne Frankfurt am Main gjate vitit 1907, si nje fragment te kater vellimeve te vepres System of Sociology, nje veper e rendesishme interpretative per kuptimin e evolucionit shoqeror; veper per te cilen ai punoi nga vitet 1890 deri ne fund te jetes se vet.

Vepra permbledh teorine e pergjithshme te Oppenheimerit rreth origjines, zhvillimit dhe transformimeve te ardhshme te shtetit. Libri The State, lexohej dhe diskutohej gjeresisht ne fillim shekullin e njezete.Libri u prit mire - dhe pati ndikime - ne audienca te ndryshme, qe prej izraelianeve halutzim, komunitarianeve amerikane dhe sllave, tek Kancelari i Gjermanise Perendimore Ludwig Erhard, dhe anarko-kapitalistet si Murray Rothbard.

Lexo me tej.
                                     
  • artikuj të shfaqur në seksionin Artikulli i javës gjatë gjithë vitit 2013. Arkiva sipas viteve: 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
  • artikuj të shfaqur në seksionin Artikulli i javës gjatë gjithë vitit 2015 Arkiva sipas viteve: 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
  • artikuj të shfaqur në seksionin Artikulli i javës gjatë gjithë vitit 2012. Arkiva sipas viteve: 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
  • artikuj të shfaqur në seksionin Artikulli i javës gjatë gjithë vitit 2019. Arkiva sipas viteve: 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
  • artikuj të shfaqur në seksionin Artikulli i javës gjatë gjithë vitit 2017. Arkiva sipas viteve: 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
  • artikuj të shfaqur në seksionin Artikulli i javës gjatë gjithë vitit 2016. Arkiva sipas viteve: 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
  • artikuj të shfaqur në seksionin Artikulli i javës gjatë gjithë vitit 2020. Arkiva sipas viteve: 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
  • artikuj të shfaqur në seksionin Artikulli i javës gjatë gjithë vitit 2018. Arkiva sipas viteve: 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019