Back

ⓘ Shtëpi botuese shqiptare ..
                                               

Sh.B. Bilal Xhaferri

Shtepia Botuese" Bilal Xhaferri” eshte nje nga entet e para botuese shqiptare te periudhes postkomuniste me synim per te perzgjedhur e publikuar vlerat me te spikatura te letersise boterore, te letersise disidente shqiptare dhe te krijimtarise se talenteve te reja qe jane te rrezikuara te humbasin ne kushtet e veshtira te ekonomise se tregut.

                                               

Sh.B. e Librit Universitar

Sh.B. e Librit Universitar ose shkurt SHBLU eshte shtepi botuese e Librit Universitar qe financohet nga shteti per botimin e teksteve universitare, te miratuara nga departamenti perkates. Zakonisht autoret qe botojne prane SHBLU-se jane

                                               

Sh.B. Logoreci

Sh tepia B otuese Logoreci e ka filluar aktivitetin e saj ne vitin 1994. Ajo boton kryesisht libra. Ne vitin 2000 Logoreci ka organizuar aktivitetin 80-vjetori i lindjes se aktores se popullit Marie Logoreci, ne te cilin u promovua edhe libri kushtuar jetes dhe veprimtarise artistike te artistes. Ne aktivitet moren pjese rreth 100 personalitete te artit e kultures shqiptare dhe u pasqyrua nga nje pjese e madhe e mediave te vendit. Vend te veçante i kushtoi ne emisionet informative edhe RTSH.

                                               

SH.B. Rrjedha

Rrjedha vepron edhe si Shtepi Botuese me seli ne Gjilan, Kosove e cila funksionon ne kuader te KGA (Klubit "Rrjedha", pas vitit 1990 shpejt pas renies se monizmit me nje vizion per te vazhduar perhapjen e kultures shqiptare ne nje kohe te historise se re te Republikes Kosoves, kur popullata e saj ishte e magjepsur me veprat e botimet e reja.

                                               

Shtëpia Botuese Naim Frashëri

Shtepia Botuese" Naim Frasheri”, eshte ent botues qe mban ne biografine e vet botime te shkrimtareve te letersise se vjeter, Buzuku, Bogdani, Budi, te letersise se Rilindjes Kombetare, te letersise se Pavarsise, si dhe me pas te letersise se mbiquajtur te realizmit socialist. Sh.B." Naim Frasheri” eshte burimi i dhjetra e dhjetra shtepive botuese te pas viteve 90-te, te cilat, duke shfrytezuar mungesen ligjore, organizimin dhe drejtimin e pamerituar te saj, piratuan, shfrytezuan, shkurt, grabiten" prodhimet” e ketij enti historik. Ne vitet e fundit Sh.B" Naim Frasheri” ka botuar dhe ribotu ...

                                               

Shtëpia Botuese Onufri

Shtepia Botuese Onufri eshte nje shtepi botuese e pavarur shqiptare me qender ne Tirane, Shqiperi dhe nje dege ne Prishtine. Onufri u themelua ne vitin 1992 dhe konsiderohet si shtepia kryesore per botimieve e punimeve klasikeve dhe shkencore ne gjuhen shqipe. Ajo gjithashtu boton edhe vepra te autoreve dhe studiueseve te huaj ne italisht dhe anglisht. Shtepia Botuese Onufri ose Onufri Botime eshte emerur sipas piktorit te shekullit te 16te Onufri. Themeluesi i shtepise botuese dhe Drejtor Ekzekutiv i tanishem eshte Bujar Hudhri.