Back

ⓘ Timothy C. MAy, i njohur me mire si Tim May, eshte nje shkrimtar teknik dhe politik amerikan, dhe nje inxhinier elektronik dhe shkencetar ne kompanine Intel. Ai ..
                                     

ⓘ Timothy C. May

Timothy C. MAy, i njohur me mire si Tim May, eshte nje shkrimtar teknik dhe politik amerikan, dhe nje inxhinier elektronik dhe shkencetar ne kompanine Intel. Ai doli ne pension ne 2003.

                                     

1. Shkrime mbi kriptografiney dhe privatesine

May ishte anetar themelues dhe nje nga kontribuesit me voluminoze ne listen e postimeve elektronike Cypherpunks. Ai shkroi gjeresisht rreth kriptografise dhe privatesise nga 1990 deri ne 2003.

May shkroi pyetesorin me tematike cypberpunk, "Cyphernomicon" duke perfshire nje pjese te tij te meparshme te titulluar "Manifesti Kripto Anarkist", dhe eseja e tij "True Nyms and Crypto Anarchy" eshte perfshire ne nje ribotim te romanit True Names nga Vernor Vinge. Ne 2001 vepra e tij u botua ne librin Cripto Anarchy, Cyberstates, and Pirate Utopias.

                                     

2. Lidhje te jashtme

  • jashte kontrollit Kapitulli 12 - Tim May & E-Money
  • Cyphernomicon Tim maj, 1994.
  • kripto anarkist Manifesti Timothy C. May, 1992.
  • Mesazhe Tim May ne lambda Ultimate