Back

ⓘ Dispersioni i dritës. Dukuria e zberthimit te drites se bardhe te diellit ne spekter te ngjyrave quhet dispersion i drites. Duhet cek se drita e bardhe nuk para ..
Dispersioni i dritës
                                     

ⓘ Dispersioni i dritës

Dukuria e zberthimit te drites se bardhe te diellit ne spekter te ngjyrave quhet dispersion i drites. Duhet cek se drita e bardhe nuk paraqet perzierje te thjeshte te ngjyrave spektrale, por per nga natyra ajo eshte dukshem me e nderlikuar.

                                     
  • qoftë se supozohet që mbizotëron dispersioni intermodal dhe kemi një shpërndarje uniforme të rrezeve të dritës Zgjerimi i impulsit është në përpjestim të
  • zarfi i valës Shpejtësia e fazës së rrezatimit elektromagnetik mundet në raste të vacanta psh dispersioni anormal të kalojë shpejtsinë e dritës në